"Sveriges närmaste vildmark"

Upplev bondelivet på Fallängetorp

Adress: Fallänge 115, 775 96 Krylbo Visa karta

Adress: Fallänge 115, 775 96 Krylbo

Välkommen att prova på att vara Bonde och få en inblick i livet på en ekologisk och KRAV godkänd gård. Att vara Bonde är en rolig och lärorik upplevelse och ni deltar allt efter er vilja och förmåga i vår dagliga verksamhet.

Välkommen att prova på att vara Bonde. Hos oss får du möjligheten att prova på att vara Bonde för en dag/en helg eller under några dagar på ditt skollov. Du får inblick i livet på en ekologisk och KRAV godkänd gård och beroende på om hur många dagar du vill vara hos oss gör vi lite olika saker. Vad vi gör beror också på vilken årstid/säsong det är. Om det är vår bor djuren fortfarande i sina vinterbostäder och Fårpalatset fylls av nyfödda lamm. När sommaren närmar sig är det dags för alla djuren att få komma ut i sina sommarhagar och då får vi ta traktor och vagn till hjälp för att komma ut till kossorna och fåren. Längs vägen stannar vi och pratar med hästarna och hönsen. Hittar vi några ägg hos hönsen får man gärna köpa dem med sig hem.

Att vara Bonde är en rolig och lärorik upplevelse och ni deltar allt efter er vilja och förmåga i vår dagliga verksamhet. Ni får också möjlighet att ställa så många frågor ni kan komma på till Bonden och lära er ännu mer om livet på en gård.


Välkomna att vara Bonde för en dag/en helg eller under ditt skollov!

Visa mer

Om denna aktivitet

Bed & Breakfast

Brunnbäck B&B, Avesta

Avstånd: 12,5 km
Vill du uppleva något speciellt? Bröllopsresa, midsommarfirande eller en övernattning i en lugn kulturhistorisk miljö, du sätter gränserna! Vår 1700-talsgård, nära Avesta, erbjuder sovplatser för 3 personer i huvudbyggnaden och 4 personer i gäststugan.
Vandrarhem

Fallängetorp för fä och folk

Avstånd: 175 meter
På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.
Stugor

Jugansbo Sjöstuga

Avstånd: 20,9 km
2,2 km Ö Avesta. Charmig sjöstuga på 35 kvm med perfekt läge ca 10 meter från Dalälven. 2 bäddar.