"Sveriges närmaste vildmark"

Lax och havsöringsfiske

Visa karta

Välkommen att fiska i ett av Europas bästa lax och havsöringsvatten! Vi har svenskt rekord på lax i strömmande vatten - 27,97 kg. Möjlighet till boende i direkt anslutning till fisket. med Arlanda Airport endast 118 km bort är fiskeäventyret närmare än du tror

Vägar och broar
Området är mycket lättillgängligt . På A-Sektionen finns natursköna promenad och cykelvägar på såväl östra som västra sidan om Älven. De båda sidorna sammanbinds av hängbroar via Korallen och Notören.

Parkering
Det finns gott om parkeringsmöjligheter på båda sidor om Älven.

Vindskydd
Här finns för våra gästers trevnad åtta stycken vindskydd med iordninggjorda eldstäder samt två grillvärn.

Bord och bänkar
Bord och bänkar finns på ett flertal naturskönt placerade ställen.

Infrysning
Vid fiskekontoret kan Ni under våra öppettider få frysa in er fångst, området bistår med förpackningsmateriel. Infrysningsmöjlighet finns även på fiskecampen för deras gäster.

Båtar
Ni kan hos oss hyra forsbåtar (roddbåtar) lämpliga för två-tre personer.

Lättillgänglig fiskeplats
Finns strax nedströms fiskekontoret, Lättåtkomligt för personer som har svårt att gå, även tillgängligt för personer med rullstol.

Fiskeutrustning
Behöver ni komplettera er fiskeutrustning går det bra att göra detta på fiskekontoret till mycket humana priser. Även fiskecampen har denna service, där kan Du även hyra spön och rullar. Vi på fiskekontoret kan även bistå med enklare reparationer av spön och rullar.

Väder och fångster
På vår telefonsvarare 026-72293 får Du dagsaktuell information om väder och övriga förutsättningar för fisket samt fångsterna från gårdagen.

Matställen
I omedelbar närhet av fiskeområdet finns tre stycken matställen , där Ni kan få allt från frukost, lunch till kompletta konferensevenemang.

Boende
På gångavstånd från fisket finns vandrarhem, hotell och camping med stugor och husvagn, tältplatser, lite längre bort Älvkarleby herrgård, sågarbo herrgård, rullsands camping.

Fiskeguider
Vi kan efter överenskommelse förmedla kunniga fiskeguider.

Fisketillsynsmän
Våra fisketillsynsmän står gärna till tjänst med information om metoder, fiskeplatser och dylikt.

Vattenföringen
Vattenföringen kan variera kraftigt, och vattenföringen är med reservation för eventuella ändringar

Visa mer
Stugor

Friskens Fiske

Avstånd: 29,4 km
Hos Friskens Fiske hittar du fiske och friluftsliv i en idyllisk lantlig miljö vid Dalälven. Beläget i Östveda utanför Hedesunda har du möjlighet att bo i nybyggda timmerstugor i vacker natur med ett rikt djurliv och utsikt över Bramsöfjärden.
Camping

Hedesunda Camping

Avstånd: 34,4 km
Hedesunda Camping ligger nära samhället Hedesunda i ett vackert parkliknande område. Det är en lugn camping underbart vackert belägen vid Dalälvens strand med egna bryggor och en sandstrand känd som Sandsnäsbadet. Här kan du bada och fiska, göra kanotutflykter eller bara koppla av.
Hotell

Söderfors Herrgård

Avstånd: 24,4 km
I Söderfors – det vita bruket – ligger vår drygt 300 år gamla Herrgård vackert vid Dalälvens strand. Bruket, ett av flera Vallonbruk i norra delen av Uppland, har varit Sveriges största byggnadsminnen och är väl känt för bl a sin vackra bruksgata, det imponerande dubbelankaret och det romatiska Grekiska Templet i engelska parken. Söderfors Herrgård är känt för sitt fina kök och har satsat kraftfullt på sina gästrum.