"Sveriges närmaste vildmark"

Bäversafari - kvällssafari

Adress: Hällsjö 108, 726 92 Skultuna Visa karta

Adress: Hällsjö 108, 726 92 Skultuna

Har du sett en bäver i Svartån någon gång? Vad vet du om bävrar? Följ med en kunnig guide till den fascinerande värld som kallas Svartådalen. Tillsammans paddlar vi stilla och varsamt i kanot över Svartån till bäverns rike.

På kvällen brukar vinden stanna upp och vattnet blir stilla. Kvällsdimman dansar i slöjor över vattnet, över fälten och in bland träden. En symfoni hörs av fågelsång, trumpetrop från tranor, men … sedan rasslar det till i vassen…

… nu håller vi oss stilla och avvaktar vad som händer… Bäver! … ett fascinerande djur med rejäla ”snickarkunskaper”. Bävern kan bygga komplexa boningar av kvistar, lera och jord. Med sin spolformade kropp, med svansen som liknar en fena och med simhud mellan tårna är bävern perfekt anpassad till ett liv i vatten. Bävern lever ett mycket socialt liv och håller ihop med sin partner livet ut.

Att spana efter bäver i Svartådalen är verkligen speciellt. Bäverns återkomst till vår del av landet spelar en mycket viktig roll i Svartådalens miljö.

I priset ingår:
Parkering på gården, kanot, paddlar, flytväst, vattentät förvaring och sittunderlag.
Fika per person. Vid introduktion blir ni serverade med äkta kokkaffe i kopparkittel med goda kakor. Allt stämmningsfullt uppdukat med lyktor, renskinn m.m.
Guidning.

Kanotavstånd:
Från Edens Garden brygga till bäverriket är ca 30 minuter; OBS! simkunnighet är ett krav! Mindre barn får en speciell räddningsväst.

Visa mer

Om denna aktivitet

Semestervilla

The Farm - Herrgården

Avstånd: 0 meter
Bo på en genuin mindre herrgård. Perfekt för stora familjer, släktträffen eller kompisgänget. Herrgården är även mycket lämpligt för ledningsmöten, styrelsemöten, affärsmöten, kurser, filosofigrupper, fågelskådare, fotografikurser för att nämna några.
Bed & Breakfast

Brunnbäck B&B, Avesta

Avstånd: 34 km
Vill du uppleva något speciellt? Bröllopsresa, midsommarfirande eller en övernattning i en lugn kulturhistorisk miljö, du sätter gränserna! Vår 1700-talsgård, nära Avesta, erbjuder sovplatser för 3 personer i huvudbyggnaden och 4 personer i gäststugan.
Vandrarhem

Fallängetorp för fä och folk

Avstånd: 22,1 km
På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.