"Sveriges närmaste vildmark"

Rustiksmide i Långsand

Adress: Orrstigen 90, 814 93 Skutskär Visa karta

Adress: Orrstigen 90, 814 93 Skutskär

Rustiksmide i Långsand erbjuder med sitt gedigna kunnande och kompetens om traditionellt varmsmide kombinerat med kreativ design konstverk, bruksföremål, smycken och upplevelser som attraherar konst-, traditions- & inredningsmedvetna.

Rustiksmide hittar du i det natursköna Långsand i Älvkarleby kommun. I smedjan jobbar vi med ett äkta varmsmide med inriktning på konstsmide.Ett varmsmide innebär att vi använder enbart gamla traditionella arbetsmetoder

Våra alster kan du se och köpa i vårat välfyllda galleri allt från prydnadsföremål,bruksföremål och smycken.

En del av verksamheten är smideskurser där du under en eller flera dagar får lära dej grunden i varmsmide . Under hela kursen smider du föremål som du har nytta och glädje av

Företagsevent, möhippor, svensexor och födelsedagssmide är uppskattade inslag i vår verksamhet där du under några timmar tillsammans med arbetskamrater eller kompisar får känna på att tämja det varma järnet. Möjlighet att övernatta (6 personer) finns också i smelyan 50 meter från smedjan.

Välkommen till rustiksmide där du dagligen kan få se smeder i arbete , eller prova på och gör en egen krok

Öppettider:
Öppet året runt. Ring gärna före ett besök så vi inte är ute på något ärende.

Jag som välkomnar dig hit heter Lars-Erik, men kallas oftast för "Smen"!

Show more

Om denna aktivitet

Stugor

Sågarbo Herrgård stuguthyrning

Avstånd: 2,4 km
Välkommen till välutrustade stugor på Sågarbo herrgård som ligger vid ett naturreservat vid havet och är omgiven av härliga stränder i Norduppland. Perfekt för en veckas eller några dagars semester med golf, besök på Furuviksparken, fiske eller varför inte tillbringa dagen vid havsbadet Rullsands vackra stränder en kort promenad bort.
Hotell

Söderfors Herrgård

Avstånd: 33,4 km
I Söderfors – det vita bruket – ligger vår drygt 300 år gamla Herrgård vackert vid Dalälvens strand. Bruket, ett av flera Vallonbruk i norra delen av Uppland, har varit Sveriges största byggnadsminnen och är väl känt för bl a sin vackra bruksgata, det imponerande dubbelankaret och det romatiska Grekiska Templet i engelska parken. Söderfors Herrgård är känt för sitt fina kök och har satsat kraftfullt på sina gästrum.