"Sveriges närmaste vildmark"

Avesta Art/Verket

Adress: Kanalvägen 1, 774 30 Avesta Visa karta

Adress: Kanalvägen 1, 774 30 Avesta

I Koppardalen i Avesta, står den stora magnifika Järnbrukshyttan, Verket, från slutet av 1800-talet där hela produktionslinjen för järnframställningen fortfarande finns kvar, helt intakt.

Verket är idag en kulturell mötesplats för samtidskonst, naturvetenskap och industrihistoria. I den gamla industrimiljön är det spännande att gå runt och upptäcka och utforska utställningarna. Skapa ett eget verk i konstverkstan eller utmana familjen på någon klurighet i Bagdads matematik. Genom varsam renovering har Rostugnshallen blivit en säregen och spännande utställningshall, Masugns- och Martin-delen ett inlevelsemuseum
Café och butik.

Verksamhet september-april
Guidade gruppvisningar av industrihistorien samt Kjell Engmans glaskonst går att boka mot förfrågan. Dessutom kreativa workshops för barn.

Tomtemarknad
I december förvandlas Verket till en stämningsfull tomteborg med alla julens tillhörande dofter, ljud och ljus. Genuint hantverk och ätbara produkter. Många roliga aktiviteter för både vuxna och barn, som till exempel: pepparkaksbakning, slädturer (eller vagn) i Gamla Byn och pysselverksta´n. Det bjuds också på ett stämningsfullt luciatåg.

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 226645162
Stugor

Rensbo Stugor

Avstånd: 13,9 km
Vi erbjuder nybyggda stugor (2010-2011) med mycket hög standard för självhushåll. ​
Stugor

Jugansbo Sjöstuga

Avstånd: 15,1 km
2,2 km Ö Avesta. Charmig sjöstuga på 35 kvm med perfekt läge ca 10 meter från Dalälven. 2 bäddar.
Bed & Breakfast

Brunnbäck B&B, Avesta

Avstånd: 5,2 km
Vill du uppleva något speciellt? Bröllopsresa, midsommarfirande eller en övernattning i en lugn kulturhistorisk miljö, du sätter gränserna! Vår 1700-talsgård, nära Avesta, erbjuder sovplatser för 3 personer i huvudbyggnaden och 4 personer i gäststugan.