"Sveriges närmaste vildmark"

Avesta Visentpark

Adress: Stubbsveden Avesta Datum: Söndag 21 maj 2017 - måndag 22 maj 2017 Visa karta

Adress: Stubbsveden Avesta

Visenterna är respektingivande djur med rötter i vår urtid. Historien om hur visenterna räddades från utrotning i Avesta är intressant, och planerna för framtiden spännande... Kanske kommer en visent som du sett idag att ströva i en nationalpark i Karpaterna imorgon!

I Avesta Visentpark strövar de mäktiga visenterna, den utrotningshotade europeiska arten av bison. I stora hägn omgärdat en bondgård från förra sekelskiftet finns djuren att beskåda.

Avelcentralen i Avesta deltar i räddningsarbetet och möjliggör besökaren att lära sig mer om arten, bl.a. genom guidade turer på helgerna.

Här kan man även avnjuta en fika eller lättare lunch i den lummiga trädgården eller inomhus i det hemtrevliga Ladugårdsfiket. De stora grönområdena inbjuder till barnlek, men det finns även en mysig lekstuga, en hopphage och styltor. I lekstallet kan barnen leka inomhus med trähästarna i boxarna.

Gruppvisningar
Vänligen kontakta Avesta turistbyrå för bokning, prisuppgifter och paketförslag

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Aktivitet Totalt pris
Loading

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    46 226645040
  • Telefonnummer
    46 226645040
Stugor

Jugansbo Sjöstuga

Avstånd: 0 meter
2,2 km Ö Avesta. Charmig sjöstuga på 35 kvm med perfekt läge ca 10 meter från Dalälven. 2 bäddar.
Vandrarhem

Fallängetorp för fä och folk

Avstånd: 0 meter
På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.
Bed & Breakfast

Brunnbäck B&B, Avesta

Avstånd: 0 meter
Vill du uppleva något speciellt? Bröllopsresa, midsommarfirande eller en övernattning i en lugn kulturhistorisk miljö, du sätter gränserna! Vår 1700-talsgård, nära Avesta, erbjuder sovplatser för 3 personer i huvudbyggnaden och 4 personer i gäststugan.