"Sveriges närmaste vildmark"

Avesta Visentpark

Adress: Stubbsveden Avesta Datum: Söndag 20 maj 2018 - söndag 16 sep 2018 Visa karta

Adress: Stubbsveden Avesta

På Avesta Visentpark får du träffa det ståtliga, mäktiga och respektingivande urtidsdjuret visenten, öga mot öga. En utrotningshotad europeisk art av bison.

Visenterna levde under bronsåldern i de svenska lövskogarna i hela södra Sverige ända upp till de väldiga skogarna i Tiveden och Kolmården. Visenterna försvann sedan någon gång under början av medeltiden från den svenska faunan. Kanske kommer de åter att ströva fritt i de svenska skogarna, men till dess är du välkommen att besöka visenterna i Avesta kommuns egna avelcentral för bevarandet av det mäktiga djuret.

I stora hägn omgärdat en bondgård från förra sekelskiftet finns de utrotningshotade djuren att beskåda. Avesta Visentpark har 30-talet djur som går i två flockar i varsitt stort naturhägn.

Under december, sportlovet och påsk har Visentparken öppet hus med fritt inträde.
Passa på att boka jultrallriken måndagar-torsdagar under december. Under sportlovet finns varmchoklad, mackor och bullar och i påsk serveras smörgåstårta enligt tradition. För mer information angående bokning och evenemang: 0226-645035

Öppettider lågsäsong:
Öppet hus under december: 1:a, 2:a & 3:e advent kl. 11:00-15:00. Jultallrik serveras måndag-onsdag v. 49-51 (förbokas).
Öppet hus under sportlovet lördag - lördag kl. 11:00-15:00, även påskafton och påskdagen kl. 11:00-15:00.

Följ med på en guidad tur!
På lördagar och söndagar under sommarsäsongen anordnas guidade turer av Avesta Visentpark. Med en kunnig guide vid din sida får du lära dig mer om historien kring varför visenterna bor i Avesta, om avelsarbetet och djurskötseln. Ingen förboknings krävs, bara att dyka upp och anmäla ditt intresse i entréboden. Guidningen startar kl. 13:15.

Resten av året erbjuds gruppvisningar mot förfrågan.

Digital guidning
Testa gärna vår digitala guidning i parken. Med hjälp av din mobiltelefon och vårt fria wifi kan du gratis ta del av vår digitala guidning. Ta med dig vår broschyr och följ skyltningen. Scanna QR-koderna och ta del av spännande information.

Ladugårdsfiket
I det hemtrevliga ladugårdsfiket kan du avnjuta en god kopp kaffe med smörgås eller en frestande lunch! Sitt inomhus eller på uteserveringen i den lummiga trädgården. Eller varför inte i Tipi-tältet för att få lite skugga eller regnskydd?

Barnens visentpark
De stora grönområdena inbjuder till barnlek. Här finns gungor och klätterstolpe, en mysig lekstuga, en hopphage och styltor. I lekstallet kan barnen leka inomhus med trähästarna i boxarna.

Praktisk information & säkerhetsanvisningar
Från parkeringen är det en liten promenad, på ca 200 meter till entréboden där man betalar entré och kan ta sig en titt i souvenirbutiken. Är man rörelsehindrad går det bra att ta bilen till entréboden och prata med personalen om vidare tillträde till parken. Inne i parken går det också bra att ta sig fram då det är gamla grusvägar eller gräsmattor utan höjdskillnader att ta sig fram på.
Toaletter finns fristående intill ladugårdsfiket.
Sällskapsdjur får inte medföras in på området. Det är förbjudet att mata visenterna.

Show more

Boka nu - välj startdatum och produkt

Aktivitet Totalt pris
Loading

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer (Bokning)
    46 226645035
  • Telefonnummer
    46 226645035
Bed & Breakfast

Brunnbäck B&B, Avesta

Avstånd: 7,6 km
Vill du uppleva något speciellt? Bröllopsresa, midsommarfirande eller en övernattning i en lugn kulturhistorisk miljö, du sätter gränserna! Vår 1700-talsgård, nära Avesta, erbjuder sovplatser för 3 personer i huvudbyggnaden och 4 personer i gäststugan.
Vandrarhem

Fallängetorp för fä och folk

Avstånd: 16,7 km
På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.
Stugor

Rensbo Stugor

Avstånd: 12,4 km
Vi erbjuder nybyggda stugor (2010-2011) med mycket hög standard för självhushåll. ​