You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Leva och bo
Den lugna idyllen
Tänk dig ett du bor i en idyll med historiens vingslag alldeles runt knuten. Livet går med en lagom fart, du hinner med att njuta och må bra. När du vill uppleva naturen, når du den snabbt — vare sig du bor mitt i den på landsbygden, eller i staden där kan du samla livskraft med en promenad längs Gröna gången, eller genom den vackra stadsparken grundad 1910. Strax intill ligger de natursköna Ekeby dammar, som en gång i tiden byggdes för att försörja Gustav Vasas gamla smälthytta med vattenkraft. Detta är några exempel på vad Sala kan erbjuda dig!
 
AKTIVITETER, FART OCH FLÄKT
Lugnet i all ära, men naturligtvis finns det även fart och fläkt för den som söker det. För den sportintresserade väntar Lärkans sportcenter med sina många fina aktiviteter: badhuset, den nybyggda idrottshallen, fotbollsplanerna om sommarhalvåret och skridskobanorna om vintern. Dessutom finns både padelarena, bowlinghall och cable park, för att ge några exempel. När det är dags för en god lunch eller kanske när helgen närmar sig och släkt, vänner och bekanta är på besök, finns en fin variation av restauranger och uteställen där en god bit man kan avnjutas.
Flytta hit
Sala ligger riktigt bra till geografiskt, vilken riktning du än tänker dig. På 1,5 timmar kommer du både till städer som Stockholm och Örebro liksom till Falun i Dalarna. Det är faktiskt så att det till och med kan gå snabbare att ta sig från Sala till Stockholm C med tåget än vad det tar från förorten med bilen in till City. Många storstadsbor har redan kommit på detta, gjort slag i saken och flyttat hit. Med ett mycket billigare boende, ingen längre restid till jobbet samt en fritid utan stress, är valet riktigt klokt.

I Sala kommun satsar man stort, kontinuerligt och med stor glädje på att utveckla handeln, planera för nybyggnation och underlätta för nya företag att etablera sig. Inom några år kommer upp till 1000 nya bostäder att kunna erbjudas, liksom nya förskolor och äldreboenden samt utbyggnad och förbättring av infrastrukturen i både stad och kommun.

Varmt välkommen till oss!
Välkommen till Nedre Dalälven