You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Tre digitala föreläsningar i maj - kunskap, diskussion och pepp inför sommarsäsongen


Boka in följande tider nedan för tre peppande digitala träffar i maj inför sommarsäsongen!
Föreläsningarna riktar sig främst till mat- och dryckesaktörer i Nedre Dalälven men är även öppna för fler företagare som är intresserade av ämnena.
 
  • Föreläsning nr 1 - Torsdag 16 maj kl 9-10 
  • Föreläsning nr 2 - Onsdag 22 maj kl 9-10 
  • Föreläsning nr 3 - Onsdag 29 maj kl 15-16

Föreläsning nr 1 - Måltidstrender och konsumenttrender - 1 timme, torsdag 16 maj kl 9-10.
Föreläsare: Bianca Brandon-Cox. Se info om Bianca nedan.
- Vad är på gång nu och framåt, vad är attraktivt bland konsumenter generellt när det gäller mat och måltid.
- Idéer för produktutveckling och marknadsföring
- Konkreta tipslistor på vad ni själva enkelt kan göra för att lyfta er verksamhet

Föreläsning nr 2 - Hur kommunicerar du på bästa sätt ditt hållbarhetsarbete som restaurang för att bli trovärdig för kunden – 1 timme, onsdag 22 maj kl 9-10
Föreläsare: Bianca Brandon-Cox. Se info om Bianca nedan.
- Vi lär oss vad vi ska tänka på och hur vi ska skapa attraktiv hållbarhetskommunikation
- Vilka målgrupper har potential, vad vill de uppleva, hur ska vi kommunicera till dem.
- Vilka kanaler och marknadsmaterial attraherar (bild, film och text).
- Tips och goda exempel, storytelling.

Föreläsning nr 3 -  Bara lokalt och/eller ekologiskt/KRAV, vad ska man välja och varför? Vad föredrar kunden idag? Prissättning? – 1 timme, onsdag 29 maj kl 15-16
- Information, panelsamtal och diskussion i grupper.  
Föreläsare: Karolin Rask, regionalt sakkunnig LRF Mitt, Dalarna, Gävleborg och Mälardalen
Med i diskussionen:
Åsa Sikberg, lantbrukare/producent deltid på Gåvastbogård och förtroendevald i LRF Mälardalens regionstyrelse
Martin Skanevall, ägare/kökschef Måns Ols Utvärdshus, Sala
Inga-Lena Eriksson, kökschef Färna herrgård, tidigare med i Smaka på Västmanlands kampanj ”Lokalt på tallriken”

Föreläsare Bianca Brandon-Cox: Tidigare jobbat på Visit Sweden med exportprogrammet för måltidsturism och bidrog till företags- och destinationsutveckling i hela Sverige i temat måltidsturism. Idag eget företag med utbildningar för företag i besöksnäringen (restauranger, caféer, mathantverkare, dryckesproducenter, boenden). Hennes specialistområde samt röda tråd är passionen för mat och dryck samt människorna bakom. https://biancabrandoncox.com/

Anmälan: Till projektledare Pia Rydberg Wallner på mejl: pia@nedredalalaven.se 

Föreläsningarna är framtagna efter önskemål från företag inom mat- och dryckesnäringen i Nedre Dalälven och är ett led i projektet Upplev smaken av Nedre Dalälvens ambition att förse företagen med kunskap och inspiration för utveckling av verksamheterna. 

Projektet drivs av Leader Nedre Dalälven och genomförs med stöd av den europeiska jordbruksfonden. 
Projektledare: Pia Rydberg Wallner, pia@nedredalalven.se, tel 076-104 59 31.