Svampkurs med svampprovning - Elles Utemat
Vågar du bara plocka kantareller eller några enstaka arter matsvamp? Vill du lära dig mer om matsvamp och säkerställa en välfylld svampkorg och vinterskafferi? Då är detta kursen för dig! Ta på dig kängorna och fatta svampkorgen, det är dags för ett svampäventyr!
Kursen vänder sig till dig som är mat- eller dryckesaktör i Nedre Dalälven och jobbar på restaurang, café, gårdsbutik, bryggeri eller producerar/förädlar råvaror från området.
Vi träffas på en bestämd plats i en fin svampskog. Där går vi igenom grundläggande fakta om svamp och svampplockning, hur man lär sig att känna igen olika grupper och var man egentligen hittar svamp. Sedan ger vi oss ut i skogen i ca 2 timmar, letar svamp och pratar om kännetecken och matvärde. Vi siktar på att plocka 10-15 olika arter matsvamp och när vi har fyllt korgarna kör vi en svampprovning av dessa arter över öppen eld.
Svamp smakar inte bara svamp. Paletten av smak, aromer och konsistens är större än många vågar tro! Vi kokar kaffe, fikar och nördar in oss i svamparnas kulinariska värld tillsammans.
Är kantarellen din favoritsvamp idag? Du kan ha ändrat uppfattning efter att kursen är över. Välkommen till svampskogen!
Kursen ger dig rundläggande fakta om svamp, var man egentligen hittar svamp och hur man lär sig känna igen olika grupper av svamp.
Promenad i skog och plockning av svamp, workshop kokkaffe och fika, svampprovning och svampmåltid över öppen eld med svamp och lokala råvaror.
Tid för mingel, utbyte av erfarenheter och diskussioner kommer att finnas.
Datum: Torsdag 26 sept från kl 13- ca 17
Plats: Gysinge Bruk, Äventyrs Service, camp Syd
Kostnad: Er tid och resa, projektet står för övriga kostnader.
Anmälan senast: Fredag 20 september till projektledare Pia R Wallner, pia@nedredalalven.se. Begränsat antal deltagare till 12 st.
Information:
Kursen är en del av projektet "Upplev smaken av Nedre Dalälven" som drivs av Leader Nedre Dalälven och genomförs med stöd av den europeiska jordbruksfonden.
Läs mer här om projektet.