You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Biosfärmärkning - Officersmässen
Här berättar Josefin Näsström om biosfärmärkning hos Officersmässen.
Hur har verksamheten gått? Några nyheter?
- Sedan i somras har vi haft bröllop varje helg och i augusti började alla härliga konferenser, säger Josefin Näsström. Nytt för i år är att vi smugit igång lite lätt med vårt nya koncept; "Älv riverview" som är helt riktad till hållbara konferenser där vi även erbjuder konferenspaket som "Sustainable Stay". Det är härligt konferenspaket med fokus helt på hållbara aktiviteter och lokala matupplevelser. Det hoppas vi ska bli ett populärt val bland medvetna företag som planerar sin konferens.

Har ni berättat om biosfärmärkningen och ert hållbarhetsarbete? Vad har ni fått för respons?
- Vårt hållbarhetsarbete har tagits emot mycket väl och är en av anledningarna att vi fått fler bröllop och konferenser bokade för nästa år, berättar Josefin. Det gör oss så himla stolta! Vi kommunicerar detta på plats i Officersmässen med information om vad vi gör och på våra sociala medier och hemsida. Vi har även gjort en film om vårt hållbarhetsarbete för att kunna berätta mer om allt vi gör. 

Hur har det gått med förbättringarna som ni planerade?
- Förutom filmen om vårt hållbarhetsarbete som var ett utav alla mål så var det att skaffa nya kärl för våra gäster att källsortera, säger Josefin. Vi visste inte riktigt hur det skulle tas emot, men det har gått helt fanatiskt bra och tagits emot väldigt positivt. Gör man det enkelt för besökarna så blir det bara kul att göra rätt!  Vi fortsätter att jobba vidare med de mål vi har satt upp. Hållbarhetsmålen som vi satt upp gör det enkelt för oss att veta hur vi ska arbeta vidare.

Något annat att säga om biosfärmärkningen/hållbarhetsarbetet?
- Den hjälp vi fått från biosfärkontoret att ta fram våra hållbarhetsmål har varit väldigt betydelsefull, säger Josefin. Vi har fått en bättre överblick genom att få hjälp med att skriva ner vad det är vi gör, vad vi vill arbeta vidare med och hur vi ska kommunicera det. 

Något annat du vill berätta? 
- Vi hoppas att inspirera andra som funderar på att utveckla sitt hållbarhetsarbete, fortsätter Josefin. Att jobba för en hållbar utveckling är inte så svårt som många kan tro. Att jobba för en hållbar utveckling gör det också så enkelt att göra bra val. Som till exempel val av samarbetspartners. Vi är så glada att samarbeta med olika lokala företag. Ett exempel på samarbete är vårt samarbete med te.x Madelenes farm i Skärplinge som driver en butik med lokalproducerade råvaror något som vi älskar. Då stöttar vi inte bara en lokal verksamhet utan även lokala bönder och lokala företag. Något som är så viktigt för oss.

Kika in hos Officersmässen och se hur Josefin exempelvis lyfter fram "hållbara" konferenser:
Hemsida
Instagram
Facebook

Här kan du läsa mer om själva biosfärmärkningen

Vill du veta mer eller fråga något?
Kontakta PIA RYDBERG WALLNER, verksamhetsutvecklare med fokus på lokal mat och hållbar besöksnäring. Du når henne på 076-104 59 31 samt pia@nedredalalven.se