You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hållstrands Fisk

Om oss:

Hållstrands Fisk är ett familjeföretag beläget vid de södra delarna av Bottenhavet. Här har det bedrivits fiske sedan urminnes tider. Jag, Lars-Ivan, är tredje generationens fiskare med namnet Hållstrand, med hemmahamn i Hästskär. Våren är den mest intensiva perioden med sitt strömmingsfiske.

Jag bedriver ett småskalig kustnära fiske med mycket lite miljöpåverkan och jag strävar alltid efter att ha högsta kvalitet på mina produkter.

Hos mig kan du handla färsk fisk som strömming, abborre, gädda och sik. Böckling, pepparlax, surströmming, sotare och saltströmming är mina specialiteter.

Rökeriet är mitt andra hem. Under säsong tillbringar jag en stor del av den vakna tiden framför rökugnarna. Att röka böckling är nämligen en känslig process, är man inte vaksam kan hela partiet av böckling gå förlorad. Ett parti böckling tar cirka sex timmar att röka, före det ligger strömmingen i saltlag ungefär tre timmar.

Hållstrands Fisk är Sveriges sydligast belägna surströmmingssalteri. Sedan 2004 har jag producerat en högkvalitativ surströmming som uppskattas av många och som har fått fina omdömen.

Gör gärna ett besök hos mig i Hästskär, jag är förmodligen i sjöboden, rökeriet eller ute på sjön. Butiken är bemannad tisdag-fredag 10-17 och lördag 10-13. Övrig tid efter överenskommelse.

Service:

  • Fri parkering
  • Adress:Hästskär 136, 819 61 Skärplinge
  • Tel:+46 705 44 85 56, +46 294 233 19
  • E-post:larsivanh@gmail.com
  • Webb:www.hallstrandsfisk.se
Produkter

Prisbelönt surströmming - kustnära, småskaligt fiskad och lokalt producerad

Butiken är öppen: tis-fre 10-17, lör 10-13
Hållnäs
Butiken är liten, men naggande god.
+46 705 44 85 56, +46 294 233 19 Tillgänglig