Vinnersjö Angus drivs av Klas Persson och Emelie Dawson i Vinnersjö strax utanför Hedesunda. Gården har gått i arv och Klas är nu tredje generationen som driver gården med ekologisk, KRAV- certifierad och småskalig köttproduktion som inriktning. Vi satsar på ett hållbart jordbruk och vill föda upp djur som gör miljön gott, och ett närproducerat ekologiskt kött av bästa kvalitet.
Djuren vi föder upp är av rasen Black Angus och de föds upp i en lagom takt, utan överdriven antibiotikaanvändning och andra tillsatser. Djuren äter endast gräs. Djuren betar fritt utomhus och bidrar till att hålla ett öppet landskap. Vintertid består fodret av ensilage och hö som enbart producerats ekologiskt på egna fält.
Vårt koncept är att sälja kött från djur som har fötts upp i en naturlig, frisk och lugn miljö. Djuren slaktas på ett närliggande slakteri för att undvika långa transporter. När köttet når kunden är det vakuumförpackat och märkt.
Vi utför entreprenadtjänster och säljer ved från vår egen skog. Vi bygger även gärdesgårdar.