You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Brandbilsmuseet i Gysinge

Om oss:

Brandbilsmuséet i Gysinge ägs av Stiftelsen Svensk Brandnostalgi. Drygt 30 brandbilar och ambulanser från 1920-talet och fram till våra dagar visas på museets bottenvåning. På övervåningen visas bl.a. - för brandmuséer ovanliga - utställningar om civilförsvar, befolkningsskydd, skogsbränder och katastrofresurser samt Polismuséets fjällräddningsutrustning, bombsökarrobot och polisfordon. Lekyta med brandstation i dockskåp finns även.

Muséets yngsta brandbilar utgör en extra resurs för Gästrike Räddningstjänstförbund och bemannas vid t ex skogsbränder med museipersonal som då blir frivilliga brandmän.
Besökande får ofta åka med i brandbil eller i brandbandvagn om behörig förare inte är i tjänst på annan brandstation (mer om det i våra Produkter). Yngre besökare får låna brandhjälmar under rundvandringen och kan prova gasmasker.

Den guidade rundvandringen kan kombineras med kaffe på Café Udden vid Dalälvens forsar och med lunch i Herrgårdens Orangeri. Se mer om förbokning för grupp bland våra produkter nedan.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer och släpper in ett begränsat antal besökare på museet åt gången när funktionär finns i museet. T.v. ingen guidning inomhus och ingen provning av brandhjälmar, uniformer eller gasmasker. Lekytan disponibel familjevis. . Vi tar emot bokningar för mindre sällskap (exempelvis familjer, bekanta). ÖPPET 2024: Vi öppnar andra helgen i juni och har öppet helger i juni juli och augusti, stängt midsommar helgen. Öppettider lördagar och söndagar 11-17, se www.brandnostalgi.com. Barn -11 år FRI ENTRÉ. Övriga 60 kronor. Swish och kontant. VÄLKOMMEN !

Service:

  • Fri parkering
  • Adress:Gysingsstigen 203, SE 810 21 Gysinge
  • Tel:+46 70 397 2316
  • E-post:per@brandnostalgi.com
  • Webb:www.brandnostalgi.com
Produkter

Gysingepaket, Brandbilsmuseet med lunch

Juni, juli, aug vard 10-12, 13-16. Lö, sö tel 0703972316
Brandbilsmuseet, Gysinge
Ingen begränsning
+46 70 397 2316 Tillgänglig

Hyr stuga i Östa stugby

Sön-sön, juni-aug
Östa, Tärnsjö
Max 6 personer
+46 70 397 2316 Tillgänglig

Naturskön camping vid Nedre Dalälven

Maj-augusti
Avesta, By
35 platser för husvagn, husbil & tält
+46 70 397 2316 Tillgänglig