You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Heby Tegelbruksmuseum och konsthall

Om oss:

Heby tegelbruksmuseum och konsthall finns i en gammal byggnad som en gång varit ett bryggeri. Den är byggd i handslaget tegel från Juhlins tegelbruk som var ett av de äldsta i Heby och lades ner ca år 1900. Ett mångfacetterat museum där pressar, redskap, verktyg, tegel, foton med mera berättar om tegelbruk men också om arbetarna och deras tillvaro. Luffarna var en del av den tillvaron och här finns både trådarbeten och annan luffarkonst. Den som är intresserad kan se en kort film “Tegel i historiens spegel”.

Övre våningen är ett konstgalleri med en permanent utställning av Sonja Pettersons skulpturer och ÅC Danells målningar. Två välkända konstnärer från Heby, som är representerade med sina verk på flera museer och offentliga platser runt om i landet.
Intill det f.d bryggeriet, på andra sidan om Örsundaån, finns en skulpturpark med ett promenadstråk, ”Tant Fridas stig”. Där kan man strosa omkring eller sitta ner och beundra ett flertal av Sonja Pettersons uttrycksfulla djurskulpturer – hundar och katter.

Kaffe och kaka finns att köpa under ditt besök.

Museet är öppet lördagar och söndagar 12-16 under perioden 1 maj till och med första veckan i oktober. Under juli månad även öppet onsdagar 12-16. Övriga tider efter överenskommelse.


Service:

  • Fri parkering
  • Kulturutbud
  • Servering
  • Tillgänglighet
Produkter