På den vackra och blomstrande jordbruksbygden Stora Skedvi i södra Dalarna finns en gammal fabrik där det gamla genuina möter nytt och modernt. Här finns flera verksamheter, alla med inriktning på mat och småskaligt mathantverk; Saluhallen, restaurangen, mejeriet och mitt i fabriken och hjärtat i hela verksamheten, knäckebrödsbageriet. Sommartid öppnas gårdsplanen med växthus och försäljning av glass och sånt som hör hem och trädgård till. Skedvi Bröd bjuder in till kulinariska och trivsamma upplevelser.
Under året arrangeras festivaler, avsmakningsmenyer med gästkockar, musikkvällar, konserter och annat kul. Varmt välkommen till Skedvi Bröd på vischan i södra Dalarna!
- Sommartid och inför jul öppet alla dagar. Ordinarie öppettider är tisdag-lördag. För exakta öppettider hos alla verksamheter på Skedvi Bröd se här: öppettider
- Knäckebrödsbageriet har vanligtvis bakdagar onsdag-fredag kl 10-ca kl 16, samt i perioder även tisdagar. Ugnarna eldas med gran- och tallved och knäckebrödet gräddas på traditionellt sätt. Fabriksförsäljning erbjuds alltid då saluhallen har öppet. Reservation för eventuella ändringar och avvikelser i samband med röda dagar, semestrar och sjukdom.
- Saluhallens manuella disk erbjuder färskt kött, rökta delikatesser, ostar och Skedvi Bröds egna produkter. Fabriksförsäljning av Skedvi Bröd, mjölk på glasflaska direkt från kylen, glass från mejeriet en trappa ner i fabriken och mängder av annat gott från småskaliga leverantörer och från bönderna på landsbygden i området fyller också hyllorna.
- Restaurangen serverar lunch alla dagar som saluhallen är öppen. Kvällsöppet med a la carte fredag-lördag under större delen av året. Sommartid serveras lunch varje dag och utbudet utökas även med flera kvällar.
- Gårdsplanen har öppet sommartid med växthus och en containervärld med försäljning av växter och sånt som hör hem och trädgård till. Öppet samma tider som saluhallen.